Ανακαλύψτε το «υγρό χρυσάφι» του Πηλίου και μια από τις πιο παλιές γεωργικές παραδόσεις του Βουνού των Κενταύρων. Εδώ και αιώνες η καλλιέργεια της ελιάς και η παραγωγή ελαιόλαδου αποτελούν πηγή χαράς και περηφάνειας για τους Πηλιορείτες. Το ελαιόλαδο στο Πήλιο παράγεται από συγκεκριμένες ποικιλίες ελιάς (Βολιώτικη ή χονδρολιά), έχει γεύση πικάντικη και άρωμα από φρεσκοκομμένα χόρτα.

Αν αγαπάτε τη φύση, την παράδοση και τη γαστρονομία αυτή η ξενάγηση θα σας μείνει αξέχαστη!

Θα επισκεφτούμε μαζί το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου που βρίσκεται στην  Άνω Γατζέα, ένα παραδοσιακό ορεινό χωριό του Πηλίου που περιστοιχίζεται από καταπράσινους ελαιώνες που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Θα μιλήσουμε για την ιστορία της καλλιέργειας της ελιάς, τη σημασία της στην αρχαία Ελλάδα, τις διάφορες τεχνικές καλλιέργειας και τα είδη ελαιόδεντρων. Εδώ επίσης, θα έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε την παραδοσιακή τεχνολογία και το διαχρονικό πολιτισμικό ρόλο της ελιάς στο Πήλιο. Στο μουσείο εκτίθονται παραδοσιακά εργαλεία καλλιέργειας, παραγωγής και αποθήκευσης ελαιών και ελαιόλαδου καθώς και μια εντυπωσιακή ξύλινη κάδη ύψους 2,20 μ. και διαμέτρου 3 μ.

Κατόπιν, θα επισκεφτούμε ένα σύγχρονο ελαιοτριβείο τελευταίας τεχνολογίας που βρίσκεται στα Άνω Λεχώνια, ένα πανέμορφο χωριό του Πηλίου που απέχει μόλις 10 χλμ από το Βόλο. Κατά την ξενάγησή μας στο ελαιοτριβείο θα μιλήσουμε για την παραγωγή ελαιόλαδου με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης και πώς διάφοροι παράγοντες (κλίμα, τρόπος και χρόνος συγκομιδής, συνθήκες αποθήκευσης, αποφύλλωση) επηρεάζουν την ποιότητα του τελικού προϊόντος. Στο τέλος, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε Πηλιορείτικο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και αγουρέλαιο. Θα εκπλαγείτε από την πλούσια πικάντικη γεύση και το έντονο άρωμά του!

Highlights:

– Ιδιωτική ξενάγηση στο Μουσείο Ελιάς & Λαδιού Πηλίου & σε ελαιοτριβείο τελευταίας τεχνολογίας

– Γευσιγνωσία εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου και αγουρέλαιου

– 10% έκπτωση στις αγορές σας

– Δυνατότητα αποστολής του ελαιόλαδου κατευθείαν στο σπίτι σας (προορισμοί εντός Ευρώπης)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Ξενάγηση στον Κόσμο της Ελιάς Πηλίου προσφέρεται όλο το χρόνο αλλά η παραγωγή ελαιόλαδου (το πάτημα της ελιάς) πραγματοποιείται από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο.